Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024

Να και κάτι άλλο να μάθετε....


Το σκόρδο εκτός απο ένα νόστιμο συστατικό στη μαγειρική,ειδικά σε κάποιες συνταγές είναι το βασικό συστατικό,χρησιμεύει και σαν φυσικό αντιβιωτικό για κοινά κρυολογήματα και στη θεραπεία αλλά και στην πρόληψη καθώς με τη δυνατή του μυρωδιά απομακρύνει η και σκοτώνει τους ιους.

Προσοχή όμως σ αυτούς που έχουν ευαίσθητο στομάχι γιατί θα τους δημιουργεί προβλήματα αλλά και σ αυτούς που είναι υποτασικοί και ας λένε ότι αν φας σκόρδο σου ρίχνει την  αρηριακή πίεση του αίματος.

Έχει πάρα πολλές βιταμίνες και κάνει καλό στο κρυολόγημα και στους ρευματόπονους καθώς και στους πνέυμονες και το συκώτι.

Ενα μυστικό για να το τρώτε η να το βάζετε σε σαλάτες είναι να βγάζετε το εσωτερικό φύτρο για να μην καίει ούτε και να μυρίζει έντονα

Η πικραγγουριά είναι ένα βότανο που δεν το βρίσκεις και πολύ συχνά η πιο γνωστή του ιδιότητα είναι να καθαρίζει τη μύτη σε περίπτωση ιγμορίτιδας.

Ομως θέλει μεγάλη προσοχή στη δοσολογία καθώς μια σταγόνα στη μύτη μπορεί να φέρει μεγάλη κταρροή.

Επίσης είναι πολύ επικίνδυνη για όσους έχουν αλλεργία σε κάποιο απο τα συστατικά της.


Για να έχει η πετούνια σας όμορφα μεγάλα και ζωηρά άνθη πρέπει να φυτευτεί σε χώμα ελαφρύ και να ποτίζετε συχνά για να μην πιάσει αυτή την κόλα που βλέπουμε στα φύλλα της.

Οσο πιο πολύ κόβετε τα άνθη που έχουν μαραθεί τόσο πιο πολλά θα βγάλει καινούρια μπουμπούκια.

Προτιμάτε τα πιο κλασικά είδη πετούνιας είναι πιο ανθεκτικά και ανθίζουν όλο τα Καλοκίρι μόνο με καθημερινό πότισμα.

Για τις ψείρες που ίσως πιάσουν φτάνει ένα ράντισμα με νερό 

που μέσα του έχετε αφήσει για ένα βράδυ αποτσίγαρα.


 Το κόκαλλο της σουπιάς είναι πολύ καλό για το καναρίνι μας αλλά αν δεν το αγοράσετε απο ένα pet shop ,έχει μαι διαδικασία για να γίνει κατάλληλο για τα πουλάκια μας και ιδιαίτερα τα καναρίνια.

Αφου λοιπόν το μαζέψετε απο τη θάλασσα θα το πλύνετε καλά και θα το βράσετε για να φύγουν τυχόν μικρόβια.

Μετά θα ανάψετε το φούρνο της κουζίνας σε χαμηλούς βαθμούς και θα τα απλώσετε σε ένα ταψί να στεγνώσουν.


Το καναρινάκι σας θα κάνει χαρούλες με ένα σουπιοκόκαλο και θα του κάνει καλο και στην υγεία του καθώς το ασβέστιο που χρειάζεται του δίνει και τρίβει και τη μύτη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι ξέρετε να μας πείτε?

Συνολικές προβολές σελίδας